GeriÇorba Tarifleri Bıt bıtı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıt bıtı çorbası tarifi

Bıt bıtı çorbası tarifi

Bıt bıt ya da bıt bıtı çorbası, Eskişehir mutfağının en sevilen lezzetlerinden. İçindeki minik köfteleriyle hem görüntüsü hem de tadı çok beğenilen bu çorba, sofrasında farklı bir lezzete yer vermek isteyenler için biçilmiş kaftan. Siz de bıt bıtı çorbasını denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane

Bıt bıtı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin.

Bulgur, kıyma, soğan, tuz ve karabiberi güzelce yoğurup bir köfte harcı elde edin.

Köfte harcından minik yuvarlak köfteler hazırlayın.

Sıvı yağı tavada kızdırıp köfteleri bu yağda kızartın.

Çorba için suyu tencerede kaynatın.

İçine unu ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Kızaran köfteleri de çorbaya ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.

Yumurta ile yoğurdu çırpın, içine yoğurdun suyundan ekleyip ılıştırın.

Yoğurtlu karışımı kesilmemesi için çorbaya ekleyin ve karıştırın.

Bir taşım daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın.

Tereyağını tavada kızdırıp içine salça ve nane ekleyin ve bir iki kere çevirin.

Salçalı sosu çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…