GeriEt Yemeği Tarifleri Bıldırcın dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıldırcın dolması tarifi

Bıldırcın dolması tarifi

Masterchef eleme yarışmasına damga vuran bıldırcın ile yapılan yemeklerde oldukça merak ediliyor. Evlerimizde sık sık bulunmasa da çok lezzetli yemekleri olan bıldırcın ile yapılabilecek en iyi yemeklerden biri de bıldırcın dolmasıdır. Peki bıldırcın dolması nasıl yapılır? Tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet bıldırcın
  • 2 adet ince kıyılmış kuru soğan
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Bıldırcın dolması tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tencerede yağı kızdırın ve ince ince doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından pirinci, tuzu, karabiberi, tarçını, üzümü ve bademi koyup sıcak su ilave edin.

Daha sonra nar ekşisi ve bal ilave edin.

Diğer tarafta 2 kaşık tereyağında bıldırcınları parçalamadan ve derisini zedelemeden arkalı kızartıp fırın tepsisine koyun.

İçlerine, yapmış olduğunuz pilavdan yeterince doldurup kürdanlarla ağızlarını birleştirin.

Fırında 1 su bardağı sıcak su ilave edip bıldırcın yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.