GeriEt Yemeği Tarifleri Biftekli ve böbrekli pay (Steak and kidney pie) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biftekli ve böbrekli pay (Steak and kidney pie) tarifi

Biftekli ve böbrekli pay (Steak and kidney pie) tarifi

Biftekli ve böbrekli pay (Steak and kidney pie), İngiliz mutfağının meşhur lezzetlerinden. Farklı lezzetler denemek isterseniz, bu tarif tam size göre. Sotelenen et, tart hamuruyla birleşip fırında pişiriliyor. Peki biftekli ve böbrekli pay nasıl yapılır? Denemek isteyenler için işte Biftekli ve böbrekli pay (Steak and kidney pie) tarifi... Şimdiden afiyet olsun

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Yarım kilo un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Gerektiği kadar su
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

İç harcı için:

  • 175 gram dana böbrek
  • 550 gram kontrfile et
  • 1 dilim soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Biftekli ve böbrekli pay (Steak and kidney pie) tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak etik minik küp şekilde doğrayın.

Ardından böbreğin dış zarını temizleyin ve et ile aynı boyda olacak şekilde doğrayın.

Un, karabiber ve tuzu bir kaapta karıştırın.

Karışıma eti ekleyin.

Terayağını tavada eritin.

Eti ve böbrekleri de ekleyin.

Bir dilim soğanı da ilave edin.

Et ve böbrek suyunu çekene kadar soteleyin.

Birkaç dakika pişirdikten sonra sıcak olarak et suyunu, karabiber ve tuzu ilave edin.

Kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra iç malzemeyi bir kaşık yardımıyla ezin.

Hamuru için de malzemeleri bir kasede güzelce yoğurun.

Hazır olunca da iki beze alın. Bezelerden biri daha büyük olabilir.

Büyük olan bezeyi tepsinin kenarlarını kapatacak büyüklükte açın.

Daha sonra yağlayarak tepsiye yerleşitirin.

Üzerine iç harcını yayın.

Diğer bezeyi de harcın üzerine yerleştirin ve kenarlarını kapatın.

Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...