GeriHamur İşi Tarifleri Bıçak arası pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıçak arası pide tarifi

Bıçak arası pide tarifi

Bıçak arası, Konya mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Dana etinin bıçakla incecik kıyılmasıyla elde edilen bıçak arası pide evde de çok zorlanmadan yapılabilir. Sizin için bıçak arası pidenin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. İşte Konya bıçak arası tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • 15 gram yaş maya
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 300 gram dana eti
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bıçak arası pide tarifi Nasıl yapılır?

Eti bıçakla çok incecik kıyın.

Sıvı yağı ve karabiberi ekleyip 8-10 saat buzdolabında dinlendirin.

Pideyi yapacağınız zaman domatesleri ve biberleri çekirdeklerini ayıklayıp minik küpler halinde doğrayın.

Domates ve biberi kıymaya ilave edip harcı kenara alın.

Hamur için mayayı suda eritin.

Unu ve tuzu karıştırıp mayalı suyla birlikte yoğurun.

Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurduğunuz hamuru 8 bezeye ayırıp nemi bir örtünün altında 1 saat mayalandırın.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla ince uzun açın.

Etli harcı hamurun üzerine elinizle yayıp kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru kıvırın.

Fırını 200 dereceye ısıtıp hazırladığınız pideleri fırına verin.

20 dakika pişirdiğiniz bıçak arası pideleri fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürün.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…