Bezelyeli arpa şehriye pilavı tarifi

Arpa şehriye teknik olarak bir tür makarna ama pişirilme tekniği nedeniyle genel olarak pilavlar arasında sayıyoruz. Bu arpa şehriye pilavı tarifimiz de Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev'den geliyor. Bezelye taneciklerinin renk ve tat kattığı bu pilavı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Çok beğeneceksiniz, afiyet olsun...

Bezelyeli arpa şehriye pilavı tarifi
Bezelyeli arpa şehriye pilavı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • Dereotu
  • Yarım limonun kabuğunun rendesi
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Arpa Şehriyeli Bezelye Yemeği
    Tereyağı ve zeytinyağını tavada eritin. Arpa şehriyeyi ekleyip kavurun.
  2. Bezelye Ekleyin
    Kavrulan arpa şehriyenin üzerine bezelyeleri ilave edin ve karıştırın.
  3. Pişirme İşlemi
    Su ekleyerek malzemelerin üzerini örtecek kadar pişirin. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin.
  4. Lezzet Katın
    Pişen yemeğe ince doğranmış dereotu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Tuzu kontrol edin ve gerektiğinde ayarlayın.
  5. Dinlendirme ve Sunum
    Yemeği ocağın altını kapatın ve kapağı kapatarak 15 dakika dinlendirin. Ardından sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
  6. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ300 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ19 g
PROTEİN5 g