Beyran tarifi

Tüm lezzeti ve doyurucu özelliğiyle beyran çorbası sofranızın yıldızı olsun. Kuzu eti ile baharatlar aynı tabakta birleşince şifa kaynağı bir lezzete dönüşen bu çorbayı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan tarifini hemen aşağı bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

Beyran tarifi
Beyran tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu incik
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı su
  • 6-7 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Sarımsak Hazırlığı
    Eti ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları düdüklü tencereye alın. Üzerine su ekleyip güzelce haşlayın.
  2. Etin Hazırlanışı
    Etiniz haşlanınca tencereden çıkarıp ince ince didikleyin.
  3. Pirinç Pişirme
    Pirinçleri de etin kalan suyunda haşlayın.
  4. Sosun Hazırlanışı
    Daha sonra salça, tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber ilave edip birkaç dakika daha kaynatın.
  5. Son Adımlar ve Servis
    Ardından etleri de içine ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine limon suyu gezdirip sıcak olarak servis edin.
  6. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ141 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ6 g
PROTEİN6 g