Beyaz çikolatalı kestaneli kek tarifi

Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel hazırladığımız tarif...

Beyaz çikolatalı kestaneli kek tarifi
Beyaz çikolatalı kestaneli kek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 20 gram toz şeker
  • 100 gram un
  • 125 mililitre süt
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 25 gram tereyağı
  • 2 yumurta beyazı
  • 50 gram kestane püresi
  • 25 gram toz şeker
Üzeri için:
  • Kakao.

Nasıl Yapılır
  1. **Kestaneli Süflе Tarifi**
    Yumurta sarıları ve 20 gram şekeri bir kasede şeker tamamen eriyince kadar çırpın. Un ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Karışımı kaynar su dolu bir tencerenin üzerine oturtarak benmari usulü pişirin.
  2. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Küçük doğradığınız beyaz çikolata ve tereyağını ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Kestane püresini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırın.
  4. Yumurta beyazlarını 25 gram toz şekerle köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kestaneli karışıma ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Sufle kaplarınızı tereyağı ile yağlayın. Harcı kaplara paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
  6. Üzerine kakao serperek sıcak servis yapın.
  7. **Afiyet Olsun!** 🍮
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ316 kcal
ŞEKER19 g
YAĞ13 g
PROTEİN8 g