Beğendili tas kebabı tarifi

Közlenmiş patlıcan beğendisiyle servis edilen yumuşacık et, sofraya konduğu anda iştah kabartıyor. Aynı zamanda bir önceki günden kalan etleri değerlendirmek için de harika bir tarif. Beğendisini dilerseniz kabak veya patatesle de hazırlayabilirsiniz. İşte, beğendili tas kebabı tarifi ve malzemeleri…

Beğendili tas kebabı tarifi
Beğendili tas kebabı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Patlıcan beğendi için:

  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Etin hazırlanması
    Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, kuşbaşı eti ekleyin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Soğan, sarımsak ve salçanın eklenmesi
    Küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, karıştırın. Salçaları ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Etin pişirme aşaması
    Sıcak suyu da ilave edin. Baharatları da ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte 30–35 dakika pişirin.
  4. Patlıcan beğendinin hazırlanması
    Tereyağını tavada eritin, unu ekleyip hafifçe kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  5. Servis önerisi
    Beğendiyi tabağa yayın, üzerine tas kebabını yerleştirin. Sıcak servis edin.
  6. Afiyet olsun!
Kapat