Beef Wellington tarifi

19. yüzyıl İngiltere’sine dayanan bu tarif, milföy hamurunun içine yerleştirilen bonfile, mantar, hardal ve jambonun lezzetiyle pişiyor. Gösterişli sunumuyla öne çıkan bu İngiliz klasiği, az pişmiş et sevenlerin favorisi. Fakat çok pişmiş et tercih edenlerin damak tadına tam olarak uymayabilir. Bu tarifte bonfilenin içi pişse de pembe ve sulu kalır. Fakat lezzeti harika olur. Özel sofralarda fark yaratmak isterseniz Beef Wellington tarifini deneyebilirsiniz. İşte, Beef Wellington tarifi ve malzemeleri…

Beef Wellington tarifi
Beef Wellington tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 400 gram dana bonfile
  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 6 dilim dana jambon
  • 1 paket milföy hamuru
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Bonfilenin hazırlanması
    Tavada tereyağını ısıtın. Bonfilenin her yüzeyini mühürlenecek şekilde kısa süre pişirin. Et sıcakken üzerine hardalı sürün ve soğumaya bırakın.
  2. Mantarların pişirilmesi
    Mantarları, sarımsağı ve zeytinyağında tavada kavurun, suyunu çekene kadar pişirin. Karışımı soğutun.
  3. Jambonlu rulonun oluşturulması (Duxelles)
    Streç filmi mutfak tahtasının üzerinde açın. Streçin üzerine jambon dilimlerini serin. Üzerine mantar karışımını yayın. Ardından bonfileyi yerleştirip streçi sıkıca sararak rulo haline getirin. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Milföy hamurunun hazırlanması
    Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirin. Milföyleri yan yana dizin ve iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla geniş bir dikdörtgen elde edene kadar açın.
  5. Şeklini verme aşaması
    Buzdolabında dinlendirdiğiniz ruloyu milföy hamuruna sarın, kenarlarını kapatın. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Bu aşamada bıçak yardımıyla milföye çizikler atarak şekil verebilirsiniz. Veya kalan milföy hamuru parçalarını birleştirin. Merdane yardımıyla açıp bıçak veya hamur şekillendirici yardımıyla şekil verin. Bu parçaları hamurun üzerine yapıştırarak desen oluşturabilirsiniz.
  6. Pişirme aşaması
    Öncen ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  7. Servis aşaması
    Fırından çıkınca 5-10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
  8. Afiyet olsun!
Kapat