GeriEt Yemeği Tarifleri Beef stroganoff tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beef stroganoff tarifi

Beef stroganoff tarifi

Rusya mutfağına ait nefis bir et yemeği olan beef stroganoff, herkesin çok beğeneceğine emin olduğumuz bir yemek. İçindeki çeşit çeşit malzemesiyle farklı damak tatlarına hitap edebilecek olan bu yemek özellikle şık sofralarda mutlaka bulunmalı. Sade makarnayla ya da pilavla çok uyumlu olan beef stroganoff tarifimiz aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram kontrfile
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram mantar
  • 1 adet renkli dolmalık biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 adet kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1,5 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 paket krema

Beef stroganoff tarifi Nasıl yapılır?

Kontrfileyi ince uzun şeritler halinde kesin. Arzu ederseniz kasaptan bu işlemi yapmasını rica edebilirsiniz.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Sarımsakları soyup ince ince kıyın.

Dolmalık biberleri ve salatalık turşularını da ince uzun şeritler halinde doğrayın.

Mantarları ince ince dilimleyin.

Zeytinyağını tavada kızdırıp etleri yüksek ateşte soteleyin.

Önce soğanları sonra da sarımsakları etlere ekleyip renkleri değişene kadar sotelemeye devam edin.

Defne yaprağını da ekleyin.

Unu ve doğranmış dolmalık biberleri de tavaya ilave edin.

Malzemeler kıvam alana kadar karıştırarak kavurun.

Hardalı sıcak et suyuyla açıp tavadaki malzemeye ekleyin.

Tuz ve karabiberi de ilave edip kapağını kapatın ve yemeğin sosu özleşene kadar pişirin.

Ardından defne yaprağını tavadan alıp mantarları ve tereyağını da ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.

Et suyuyla ılıştırıp incelttiğiniz kremayı da turşularla birlikte tavaya ekleyin ve yemeğin altını kısın.

10 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…