GeriSözlük Başsavcı Nasıl Yazılır? Başsavcı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Başsavcı Nasıl Yazılır? Başsavcı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Başsavcı Nasıl Yazılır? Başsavcı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Bazı kelime grupları sıfat tamlaması üzerinden Türkçede bitişik ya da ayrı şekilde ele alınır. Bunları doğru şekilde ele almak ve yazmak önemlidir. Özellikle öğrenciler için ayrı bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkün. Peki, başsavcı nasıl yazılır? Başsavcı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

  Hem günlük yaşamda hem de kurumsal birçok farklı yazışma üzerinden başsavcı kelimesi kullanılır. Resmi makamları için önemli bir yere sahip olduğundan dolayı, mutlaka yazım hatasının önüne geçmek gerekmektedir. Bunu sağlamak için ise Türk Dil Kurumu üzerinden bilgi almak yeterlidir. 

 Başsavcı Nasıl Yazılır? 

 Genelde baş kelimesi ile birlikte oluşturulan sözcük grupları bitişik olarak yazılır. Bu kelime grupları aynı zamanda sıfat tamlaması olarak ön plana çıkmaktadır. Bunlar içerisinde aynı zamanda başsavcı da yer alır. O yüzden bu şekilde ele alınması ile birlikte bitişik olarak yazılması gereken sözcük grupları içerisinde bulunuyor.

  Başsavcı Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı?

  Türk Dil Kurumu üzerinden en çok merak edilen kelimeler içerisinde başsavcı sözcüğü gelmektedir. Özellikle ayrı mı yoksa bitişik mi yazılıp yazılmadığı noktasında bilgi almaya çalışılmaktadır. 

 Başsavcı = doğru

 Baş savcı = yanlış 

 Görüldüğü gibi yukarıda ilk kelime üzerinden bitişik olarak doğru şekilde ele alınır ve kullanılır. Böylece yazım hatasını önüne geçmek suretiyle doğru biçimde kullanım imkanı elde edilir.

 

False