Barbunya tarifi

Ev sevilen bakliyatlardan biri olan barbunya, hem lezzetiyle hem de besleyici özelliğiyle yazın da kışın da zevkle tüketilen yemeklerden. Peki zeytinyağlı barbunya pilakinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Eğer farklı bir barbunya tarifi arıyorsanız sizi böyle alalım. İşte Lezizz usulü barbunya tarifi...

Barbunya tarifi
Barbunya tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış barbunya
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küp şeker
  • 1 tahta kaşığı domates salçası
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Barbunyaların ıslatılması
    Barbunyaları bir gece önceden soğuk tuzlu suya yatırın ve ağzını kapatın. Ertesi gün suyu çeken barbunyaları süzüp yıkayın.
  2. Barbunyaların haşlanması
    Haşlamak için barbunyaları bir tencereye alın ve üzerini geçene kadar su ekleyerek haşlayın. Yumuşamış barbunyaların suyunu süzün ve kenara alın.
  3. Pişirme aşaması
    Zeytinyağını tencereye alın. Küp küp doğranmış soğan ve havuçları ekleyip kavurmaya başlayın. Sarımsağı, küp küp doğranmış patatesi ve salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Haşlanmış barbunyaları ilave edip şekerini ve tuzunu ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  4. Servis önerisi
    Yemeğiniz suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca altını kapatın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuyan barbunyayı buzdolabına kaldırın ve birkaç saat iyice soğumasını bekleyin. Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun!
    .
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ569 kcal
ŞEKER19 g
YAĞ18 g
PROTEİN10 g