GeriHamur İşi Tarifleri Banduma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Banduma tarifi

Banduma tarifi

Kastamonu mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan banduma, hamur parçalarının hindi suyuna bandırılmasıyla hazırlanıyor. Bu lezzetli yemeği evinizde de hazırlayarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, banduma tarifi, yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden aifyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram böreklik un
  • Yarım hindi
  • 50 gram tereyağı
  • 150 gram ceviz içi
  • Tuz

Banduma tarifi Nasıl yapılır?

Hindiyi haşlayın ve suyunu bir kenara alın.

Un, su ve tuzu yoğurun.

Elde edilen hamurdan bezeler alın ve yufka haline getirin ve pişirin.

Ceviz içini ufalayın.

Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve ceviz içinin üzerine dökün.

Pişirilen yufkaları rulo şeklinde kesin ve ayırdığınız hindi suyunu batırıp tepsiye dizin.

Yufkaların üzerine ceviz içi ve hindi etlerini serpiştirin.

Kalan hindi suyunu da hamurların üzerine gezdirip yemeği ocakta altı kızarana kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra da üzerine tereyağınız gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...