GeriMutfak Tüyoları Bamya nasıl kurutulur? Güneşte, fırında ve tepside bamya kurutmanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bamya nasıl kurutulur? Güneşte, fırında ve tepside bamya kurutmanın yolları

Bamya nasıl kurutulur? Güneşte, fırında ve tepside bamya kurutmanın yolları

Bamya, yaz aylarında tezgahları renklendiriyor. Yüksek oranda lif, vitamin ve mineral içeren bamya ebegümecigiller familyasına ait. Yazın tazecik bamyalarını doğru şekilde kurutarak kış aylarında da tüketebilirsiniz. Peki bamya nasıl kurutulur? Bamya nasıl toplanır, konservesi nasıl yapılır? İşte güneşte, fırında, tepside büyük ve çiçek bamya kurutmanın yolları...

Yaz aylarında pazar tezgahlarında rastladığımız bamyanın tazesini kışın bulmak biraz zor olabilir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bamyayı, yaz aylarında kolayca kurutabilirsiniz. Peki bamya nasıl kurutulur? İşte bamya kurutmanın püf noktalarını sizin için derledik.

Bamya nasıl kurutulur Güneşte, fırında ve tepside bamya kurutmanın yolları

GÜNEŞTE ÇİÇEK BAMYA NASIL KURUTULUR?

Minik bamyaları güzelce yıkayın. Daha sonra temiz bir bezin üzerin yayıp kurutun.

Ardından sap kısımlarını fazla derin olmadan huni şeklinde alın.

Hazırladığınız bamyaları orta kalınlıkta bir ipe iğne yardımıyla tek tek geçirin. Daha sonra ipin ucuna kısımlarına düğümler atın.

Hazırladığınız bamyaları güneş alan bir yere asın ve kuruyana kadar bekletin. Bamyaları yağmurlu havada mutlaka içeri alın.

FIRINDA BAMYA NASIL KURUTULUR?

Bamyaları kurutmak için ilk olarak güzelce yıkayıp ayıklayın. Sap kısımlarını da huni şeklinde kesin. Daha sonra fırın tepsisine dizin.
50 dereceye ayarladığınız fırına verin ve yaklaşık 2 saat boyunca kurutun. Bu sürede bamyalar kuruyana kadar ara ara çevirin. Böylece eşit şekilde kurumasını sağlamış olursunuz.

 

False