GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı tavuk kanadı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı tavuk kanadı tarifi

Ballı tavuk kanadı tarifi

Bal özellikle tavuk yemeklerine enfes bir tat katan, muhteşem bir sos malzemesi. Biz bu tarifimizde ballı bir sos yapıp tavuk kanatlarını bu sosa buladık, ardından da yarım saat içinde fırında pişiriverdik. Tavukların ballı sosun içinde bir süre marine olması gerekiyor elbette, ancak çok fazla uğraştırmayan nefis bir yemek arıyorsanız, ballı tavuk kanadı tarifi mutlaka elinizin altında olmalı.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 adet tavuk kanadı
  • Yarım soğanın suyu
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı bal

Ballı tavuk kanadı tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.

Karışıma tavukları ilave edip buzdolabında üstü kapalı bir şekilde bir süre dinlendirin.

Ardından tavukların üzerinden fazla karışımı sıyırıp fırın tepsisine dizin.

180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tavuklar piştikten sonra üzerine 1,5 yemek kaşığı balı gezdirin ve soğumamış olan fırında 5 dakika daha dinlendirin.

Tabağın kenarına bir tutam yeşillik koyarak servis edin.