GeriKahvaltılık Tarifleri Ballı pankek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı pankek tarifi

Ballı pankek tarifi

Bu lezzetli ballı pankek tarifi ile kahvaltı yapmak istemeyen çocuk kalmayacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Ballı pankek tarifi Nasıl yapılır?

Bütün malzemeyi bir kabın içine koyup, pütür kalmayıncaya dek iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışımdan yeteri kadar alıp, kızgın tava üzerine çok ince bir tabaka halinde yayın. Karışım küçük küçük kabarmaya başladığında, altüst edip diğer tarafını da pişirin. Sonra bir tabağa alın ve tavaya ikinci pankeki yayın. İkinci kekin pişmesi esnasında, tabaktaki pankeki soğutmadan, üzerine tereyağı ve bal sürüp rulo haline getirin. Pankekleri birer birer pişirip hazırladıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.