GeriSalata Tarifleri Ballı nar ekşisi soslu Anadolu salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı nar ekşisi soslu Anadolu salatası tarifi

Ballı nar ekşisi soslu Anadolu salatası tarifi

İlk bakışta diğer salatalardan pek farklı görünmüyor ancak bir tattınız mı bir daha vazgeçemiyorsunuz. Çünkü enfes bir sosu var. Baldan süte, nar ekşisinden cevize birçok malzemenin bir araya geldiği bu salatayı özel günlerde de gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte ballı nar ekşisi soslu Anadolu salatası tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 kahve fincanı portakal suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 2,5 yemek kaşığı haşlanmış buğday
  • 1 adet göbek salata
  • 1 bağ roka
  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım kırmızı soğan
  • Kızarmış ekmek küpleri

Ballı nar ekşisi soslu Anadolu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Bir kapta nar ekşisi, portakal suyu, limon suyu ve çekilmiş ceviz içiyle bal, süt ve zeytinyağını iyice karıştırın.

Ayrı bir kaba göbek salata ve rokayı küçük parçalar halinde doğrayın.

Üzerine küp küp doğranmış domates, salatalık, sivri biber, kızarmış ekmek küpleri, sarımsak ve piyazlık şeklinde doğranmış kırmızı soğanı ekleyin.

Haşlanmış buğday ve ceviz içini de kaba ekledikten sonra hazırlanan sosu üzerine gezdirin.

İstediğiniz miktarda zeytinyağı ilave edin.

Salatanızı ince uzun kıyılmış renkli biberlerle süsleyerek servis edin.