GeriEt Yemeği Tarifleri Ballı kuzu fileminyon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı kuzu fileminyon tarifi

Ballı kuzu fileminyon tarifi

Fransız mutfağının bu müthiş lezzetine sofranızda yer açın! Lezzeti öyle nefis ki özel günlerde güzel bir sofra kurmak isteyenlerin tam da aradığı gibi. Görüntüsüyle bile iştah kabartan bu enfes yemek sizi asla pişman etmeyecek. Öyleyse gelsin ballı kuzu fileminyon tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kuzu eti
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ballı kuzu fileminyon tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu etini zeytinyağı ve karabiberle iyice ovun. Eti tavada ya da ızgarada mühürleyip ardından pişmesi için fırına verin. Kırmızı soğanı incecik doğrayıp dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun, bu sırada tavaya defne yaprağını ekleyin.

Fırınlanan eti ve balı soğanlara ekleyip tavada iyice karıştırın. Son olarak ayrı bir yerde önceden püre haline getirdiğiniz domates ve kuş üzümlerini tavaya katıp suyunu çekene kadar hepsini pişirin. Ardından tavadaki defne yaprağını çıkarın.

Eti verev dilimleyerek tabağa soğanlı karışımı, üstüne de etleri dizip yemeği sıcak servis yapın.