GeriBalık Tarifleri Balık taco tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balık taco tarifi

Balık taco tarifi

Taco Meksika mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Et ya da tavukla yapılabilen taco balıkla da enfes oluyor. Dilediğiniz balıkla yapabileceğiniz taco’yu biz bugün mezgitle denedik ve çok beğendik. Malzemelerini ve tarifini aşağıda paylaşıyoruz. Sizin de çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram mezgit fileto
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet misket limonu
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet avokado
  • 3 çorba kaşığı tane mısır
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • Marul
  • Mor lahana
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Balıkları marine etmek için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Balık taco tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağı, tuz ve biberi karıştırıp sos haline getirin.

Balıkları bu sosa yatırıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Oluklu tavayı kızdırıp balıkları tavaya dizin ve pişirmeye başlayın.

Balıklar pişerken soğanı, domatesi ve avokadoyu küp küp doğrayın.

Sarımsağı, yeşillikleri ve lahanayı da ince ince kıyın.

Soğan, sarımsak, avokado, tuz, karabiber, zeytinyağı ve misket limonu suyunu derin bir kasede karıştırın.

Tortilla’ları tavada ısıtıp aralarına önce balıkları ardından hazırladığınız salatayı ekleyin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…