GeriMutfak Tüyoları Bakla derin dondurucuda nasıl saklanır? Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakla derin dondurucuda nasıl saklanır? Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi

Bakla derin dondurucuda nasıl saklanır? Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi

Bitkisel protein ve folat bakımından zengin bir sebze olan bakla, bahar aylarıyla birlikte sofralarda yerini almaya başladı. Bu sağlıklı besini belli işlemlerden geçirerek kış ayları için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki bakla derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte baklayı saklamanın yolları...

Bakla; çinko, manganez, magnezyum, fosfor başta olmak üzere çeşitli vitamin ve mineralleri içeren bir sebze. Zeytinyağlı hazırlanan yemeği de çok lezzetli. Bu sağlıklı bahar sebzesini birkaç işlemden geçirerek kış sofranıza taşıyabilirsiniz.

Bakla derin dondurucuda nasıl saklanır?

Baklaların uç kısımlarını ayıklayın. Ardından iki veya 3 parçaya bölün. Ayıklayıp doğradığınız baklaları bol suda güzelce yıkayın.

Suyu tencerede kaynatın ve içerisine bir limonun suyunu ilave edin. Baklaları kaynar suda birkaç dakika kadar haşlayın. Daha sonra tencereceden çıkarıp şoklanması için soğuk suya alın. Soğuk suda da birkaç dakika bekletin.

Ardından baklaların suyunu süzüp geniş bir tepsiye alın. İyice soğuduktan sonra porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerine koyun. Baklaları daha sonra tüketmek için derin dondurucuya kaldırın.

Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi

MALZEMELER:

600 gram iç Bakla
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Servis için:

1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu

NASIL YAPILIR?

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanları ardından sarımsakları ekleyerek güzelce kavurun.

Baklaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın.

Yarım saat kadar pişirdiğiniz yemeği oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin.

Ardından üzerine ince kıydığınız dereotunu serpin ve zeytinyağını gezdirin.

Yemeğiniz servise hazırdır. Ilık ya da soğuk tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

False