Bakla çorbası tarifi

Akşam yemeğinde taze bakla çorbasına yer vermeye ne dersiniz? Oldukça besleyici bakla daha çok zeytinyağlı tariflerde kendine yer buluyor. Ancak çorbası da ayrı lezzetli. Üstelik yapımı da çok kolay. Farklı tarif arayanlar için nefis bir seçenek. Peki bakla çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

Bakla çorbası tarifi
Bakla çorbası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 300 gram taze bakla
  • 5 su bardağı sıcak su (et suyu da olabilir)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 dal taze soğan
  • Dereotu
  • 1 adet limon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Nasıl Yapılır
  1. Baklaları Hazırlamak:
    Baklaların uç kısımlarını temizleyip yıkayın. Ardından ufak ufak doğrayın.
  2. Taze Soğanları Hazırlamak:
    Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
  3. Pişirme İşlemi:
    Tencereye sıvı yağ ekleyin ve ocağa alın. Baklaları ilave ederek rengi değişene kadar kavurun. Üzerine taze soğan, sıcak su, karabiber ve tuzu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  4. Yoğurtlu Karışımı Hazırlamak:
    Başka bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Tenceredeki karışımdan biraz alıp yoğurt karışımına ilave ederek karıştırın. Sonra tenceredeki karışımın tamamını yavaşça ekleyin.
  5. Pişirme ve Servis: Çorbayı kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan önce ince doğranmış dereotunu ekleyin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ108 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ2 g
PROTEİN7 g