GeriAtıştırmalık Tarifleri Baharatlı kabak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baharatlı kabak tarifi

Baharatlı kabak tarifi

İnce ince doğranmış bu kabak cipslerinin baharatlı tadına doyamayacaksınız.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 6 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık taze sıkılmış limon suyu
  • 1 kaşık soya sosu
  • 2 kaşık mısır unu
  • Yarım bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber

Servisi için:

  • 2 kaşık balzamik sirke

Baharatlı kabak tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayın ve uçlarını kesip kabuklarını kazıyın ve parmak kalınlığında şeritlere kesin. Sarımsakları ezip incecik doğrayın.

Kabakları zeytinyağına daldırın ve mısır ununa bulayın.

Doğradığınız sarımsak, limon suyu, soya sosu, köri, karabiber, kaşar peyniri ve kırmızı biberi zeytinyağına koyun karıştırın.

Mısır ununa bulanmış kabakları bir de bu karışıma daldırıp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.

Yanına ister yoğurt ister balzamik sosla afiyetle yiyin.