GeriBalık Tarifleri Baget ekmeğinde ızgara istavrit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baget ekmeğinde ızgara istavrit tarifi

Baget ekmeğinde ızgara istavrit tarifi

Balık ekmek İstanbul'un olmazsa olmaz geleneklerinden biridir. Boğaz kıyısındaki balık ekmek tezgahlarında yenen sandviçlerin tadına doyum olmaz. Ancak siz evinizde de enfes balıklı sandviçler yapabilirsiniz. İstavrit ızgarasıyla yapılan bu sandviçlerin asıl özelliği balıkların marine sosu. Bu sandviçi çok beğeneceğinizi düşünüyoruz, mutlaka denemelisiniz...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram istavrit
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal mercan köşk
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 8 dilim baget ekmeği
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 20 gram yeşil zeytin
  • 20 gram siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı acı sos
  • Yarım demet roka

Baget ekmeğinde ızgara istavrit tarifi Nasıl yapılır?

Limon suyu, pul biber, zeytinyağı, mercan köşk, sarımsak ve maydanozu blender'dan geçirerek püre haline getirin.

İstavritleri hazırladığınız karışımın içine koyup en az 2 saat buzdolabında marine edin.

İstavritleri ızgaraya yerleştirip 7-10 dakika pişirin.

Ekmeklerin üzerine yumurta fırçasıyla zeytinyağı sürün ve ızgaraya yerleştirip kızartın.

Zeytin ezmesi için tüm malzemeyi blender'dan iri kalacak şekilde geçirin.

Ekmeklerin üzerine zeytin ezmesini sürün.

İstavritleri ekmeklerin üzerine yerleştirip servis yapın.