GeriKahvaltılık Tarifleri Bademli kayısı reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bademli kayısı reçeli tarifi

Bademli kayısı reçeli tarifi

Rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu reçel, sabah kahvaltılarınızı daha güzel hale getirecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı badem
  • 1 kilogram kayısı
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 adet limon

Bademli kayısı reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Şekeri 1,5 litre suyla kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekleyin. 20 dakika kadar daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşten alın. Ertesi gün 15 dakika kadar daha kaynatın.

Birikecek köpükleri delikli bir kevgir yardımıyla toplayın. Reçel istediğiniz koyuluğa geldiğinde limon suyunu sıkın ve birkaç dakika kaynatıp ateşten alın.