GeriTatlı Tarifleri Badem unlu irmikli tatlı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem unlu irmikli tatlı tarifi

Badem unlu irmikli tatlı tarifi
Bu tatlı damağınızda unutamayacağınız bir iz bırakacak!

Bu tatlı damağınızda unutamayacağınız bir iz bırakacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 15 adet çilek (üzeri için)

Badem unlu irmikli tatlı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tencereye şekeri koyup hafifçe erimesini sağlayın. Ardından tereyağı, badem unu ve irmikleri ilave edip birkaç kez karıştırın. Hafifçe karamel kokusu alana kadar kavurun.

Sütün tamamını boşaltın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Şekilli bir kek kalıbının içini su ile ıslatıp pişen irmikleri içine boşaltın.

Buzdolabında 2 saat kadar soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ters çevirip üzerine kesilmiş çileklerle süsler yapın.