GeriBörek Tarifleri Avcı böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avcı böreği tarifi

Avcı böreği tarifi

Avcı böreği ile çay saatlerinize lezzet katmaya ne dersiniz? Görünümü paçanga böreğine benzese de mükemmel iç harcı ile ondan ayrılıyor. Soğanla birlikte kavrulan kıyma, ceviz, ince bulgur ve baharatlı harcı yufka parçalarına sarın. Daha sonra yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartın. Çıtır çıtır avcı böreğiniz hazır! Lafı fazla uzatmadan, haydi mutfağa!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Avcı böreği tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı zeytinyağında hafifçe kavurun.

Küp şeklinde doğranmış soğanları da ekleyin.

Diğer bir yandan da ince bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini sağlayın.

Daha sonra bulguru kavrulan kıymanın üzerine ekleyin.

Ceviz içi, tuz ve baharatları da ilave edip birkaç dakika daha kavurun.

Yufkaları 4 eşit parçaya bölün.

Fırça ile yağlayıp geniş kısımlarına kıymalı harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.

Bir kasede yumurtaları çırpın.

Galeta ununu da düz bir tabağa alın.

Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya ardında da galeta ununa bulayın.

Son olarak kızgın yağda kızartıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun...