GeriEt Yemeği Tarifleri Atomlu bal kabağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Atomlu bal kabağı tarifi

Atomlu bal kabağı tarifi

Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da hafta içi her gün gelinlerin hünerlerini sergilemeye devam ediyor. Aynı zamanda birbirinden farklı ve lezzetli tariflerle sofralarımıza konuk olan programda tarifler de merak ediliyor. Peki Gelinim Mutfakta atomlu bal kabağı tarifi nasıl yapılır? İşte atomlu bal kabağı malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 500 gram dana kıyma
  • 5 adet arnavut biberi
  • 3 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase süzme yoğurt

Sunum için;

  • Taze soğan

Atomlu bal kabağı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle bal kabağını geniş bir tencerede iri küpler halinde dilimledikten sonra hastayın.

Diğer yandan soğanları ve sarımsakları tavada kavurun.

Biberleri de küçük küçük doğrayıp kıyma karışımının içine ilave edin.

Salçayı ve baharatları da ekleyerek suyu çekene kadar pişirin.

Diğer yandan haşlanan bal kabaklarını süzün ve soğumaya bırakın.

Süzme yoğurdu sarımsaklayın.

Servis için; öncelikle kıymaları tabağın en altına serin,

Üzerine bal kabaklarını ve en üste yoğurdu gezdirin.

İnce ince kıyılmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...