Asma yaprağında barbun tarifi

Ege’nin pembe incisi barbun, hem fırında hem de tavada kızartıldığında çok lezzetli oluyor. Lezzetli eti ya çıtırlığıyla yiyenlerin bayılacağı barbun balığına farklı bir dokunuş yapmak ister misiniz? Eğer değişikliklere açıksanız, asma yaprağına sarılı barbunu da mutlaka denemelisiniz. Peki asma yaprağına sarılı barbun nasıl yapılır? İşte tarifi…

Asma yaprağında barbun tarifi
Asma yaprağında barbun tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış barbun
  • 150 gram salamura asma yaprağı
  • Limon dilimleri
  • Tuz
  • Toz karabiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Nasıl Yapılır
  1. Ayıklanmış Barbunların Hazırlanması
    Barbunları dikkatlice yıkayıp kurulayın.
  2. Barbunların Marine Edilmesi ve Tepside Hazırlanması
    Balıkların üzerine tuz ve karabiber serpin. Ardından balıkları asma yaprağı ile sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye balıkları dizin.
  3. Limon Dizilmesi ve Pişirilmesi
    Limonları ince dilimler halinde kesin. Balıkların üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  4. Servis ve Sonuç Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ472 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ18 g
PROTEİN9 g