GeriHamur İşi Tarifleri Arnavut Böreği Tarifi (Ispanaklı)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut Böreği Tarifi (Ispanaklı)

Arnavut Böreği Tarifi (Ispanaklı)

Balkan mutfağının sevilen hamur işi tariflerinden olan Arnavut böreği, ülkemizde de ıspanaklı, pırasalı, kıymalı, patatesli gibi çeşitleriyle çok beğeniliyor. Yufkası elde açılan Arnavut böreğini evde gerçek tarifiyle denemek isterseniz, işte sizlere bol vitaminli ıspanaklı Arnavut böreği tarifi, malzemeleri ve kolay yapım aşamaları…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Yağlamak için:

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı (ya da eritilmiş tereyağı)

Ispanaklı harcı için:

  • 600 gram ayıklanmış ıspanak
  • 100 gram lor peyniri
  • 1çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Arnavut Böreği Tarifi (Ispanaklı) Nasıl yapılır?

Öncelikle böreklik unu derin bir karıştırma kabına alın.

Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın.

Üzüm sirkesi, zeytinyağı ve azar azar eklediğiniz su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurun ve 30 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.

Böreğin iç harcını hazırlamak için; ıspanakları ayıklayıp bol suda yıkayın ve ince ince kıyın.

Tuz ve karabiber ilave ederek lor peyniriyle birlikte karıştırın.

Dinlenen hamuru on üç eşit bezeye ayırın.

İlk olarak; merdane yardımıyla unlanmış mutfak tezgahı üzerinde tabak büyüklüğünde açın.

Üzerlerine zeytinyağı sürüp oklava yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde olabildiğince ince açtığınız yufkaları 6'lı ve 7'li gruplar halinde üst üste dizin.

Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına 6 kat yufkadan oluşan hamur katını serin. Kenar kısımlarını biraz yükseltin.

Hazırladığınız ıspanaklı iç harcı eşit olarak dağıtın.

Üzerini 7 kat yufkadan oluşan hamur katıyla dikkatli bir şekilde kapatın.

Kenar kısımlarını taban kısmına doğru içe alıp pişme esnasında hava almaması için kapatın.