GeriEt Yemeği Tarifleri Arap tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arap tava tarifi

Arap tava tarifi

Arap tava, lezzetli olmasının yanı sıra çok da lezzetli. Yanında pilav,cacık veya salata ile de akşam sofranıza renk katacak. Eğer farklı bir tarif denemek isterseniz Arap tavayı mutlaka denemelisiniz. Peki Arap tava nasıl yapılır? İşte Arap tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Arap tava tarifi Nasıl yapılır?

Bütün sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.

Kıymayı da fırın tepsisine yayın.

Doğradığınız sebzeleri de üzerine ekleyin.

Sıvı yağı da ilave edip güzelce karıştırın.

Salçayı da bir miktar su ile karıştırın ve malzemelerin üzerine gezdirin.

Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin.

Dilerseniz yanında pilav veya cacık ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...