GeriKek Tarifleri Antep fıstıklı mekik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antep fıstıklı mekik tarifi

Antep fıstıklı mekik tarifi

Mekik, günümüzde çok yaygın olan ve herkes tarafından çok sevilen muffin’in daha geleneksel hali. Antep fıstığı, badem ya da vişneyle yapılabiliyor ve her şekilde çok lezzetli oluyor. Biz bugün Antep fıstıklı mekik yaptık. Biz fıstığı çiğ kullandık ama siz dilerseniz fırında 5 dakika kadar kuruttuktan sonra da hamurunuza ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurtanın beyazı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu

Antep fıstıklı mekik tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını küçük bir tavada yüksek ateşte eritin.

Altını kısıp kaşıkla kontrol ederek yağı yakmadan fındık rengi alana kadar kaynatın.

Antep fıstıklarını robotta un haline gelene kadar çekin.

Yumurta beyazlarını mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın.

Ayrı bir yerde un, fıstık, kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırın.

Karışımı yumurtalara ilave edin.

Ilınan tereyağını da yavaşça karışıma ekleyip 3 dakika kadar çırpın.

Kek hamuru kıvamına yakın bir hamur elde edin.

Fırını 175 dereceye ısıtıp küçük kek kalıplarını (kağıt, metal ya da silikon olabilir) tereyağı ile yağlayın.

Hamuru kalıplara bölüştürün.

Kekleri fırına verip 15-20 dakika kadar pişirin.

Dilerseniz fırını 190 dereceye ayarlayıp keklerinizi 10-15 dakika da pişirebilirsiniz.

Yüksek sıcaklık keklerinizin dışının çıtır çıtır olmasını sağlar. İçi ise her şekilde yumuşak olacaktır. Afiyet olsun…