GeriMutfak Tüyoları Andoloz çorbası tarifi: Andoloz çorbası hangi yöreye ait, nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Andoloz çorbası tarifi: Andoloz çorbası hangi yöreye ait, nasıl yapılır?

Andoloz çorbası tarifi: Andoloz çorbası hangi yöreye ait, nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait bir çorba olan Andaloz (Andoloz) çorbası pratik bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Adını Türkçe “Endülüs” anlamına gelen “andalouse” kelimesinden alıyor. Biraz domates salçası, biraz da pirinçle harikalar yaratabileceğiniz bu pratik çorbayı evde artan pirinç pilavınızla da yapabilirsiniz. Peki, Andoloz çorbası nasıl yapılır? İşte Andoloz (Andaloz) çorbası tarifi ve malzemeleri...

ANDALOZ ÇORBASI TARİFİ

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Yeteri kadar tuz
  • Maydanoz

ANDALOZ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Pirinci az suda yumuşayana kadar haşlayın.

Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Son olarak suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.

Kaynayınca haşladığınız pirinçleri ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Tuz ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edip servis edin. Afiyet olsun…

False