GeriPilav Tarifleri Ananaslı Pilav Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ananaslı Pilav Tarifi

Ananaslı Pilav Tarifi

Tayland mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan ananaslı Tayland pilavı MasterChef yarışmasıyla aranan tarifler arasında yerini alıyor. Harika bir akşam yemeği menüsü hazırlamak istiyor ve Ananaslı Tayland pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız, ananaslı pilav tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet ananas
  • 300 gram pişmiş ve soğutulmuş pirinç (yasemin veya basmati)
  • Yarım doğranmış yeşil biber
  • Yarım doğranmış kırmızı biber
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı kaju
  • 4-6 karides (isteğe göre çiğ veya pişmiş)
  • 1 yumurta
  • 4-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı köri tozu
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı susam yağı
  • Bir tutam beyaz biber

Süslemek için;

  • 1 taze soğan
  • 1 kırmızı biber

Ananaslı Pilav Tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle ananasları temizleyin ve uzunlamasına dilimleyin.

Ananasa kase şeklini vermek için küçük bir soyma bıçağıyla ve bir dikdörtgen çizerek iç tarafını oyun.

Dikdörtgenin içinde çapraz çizgiler atın ve oyduğunuz kısımları bir kaşıkla çıkarın.

Çıkardığınız ananas parçalarını ince ince doğrayın ve bir kaba koyun. Oyduğunuz ananası da bir kenara alın.

Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada yüksek ısıda ısıtın ve karidesleri ekleyin. Karidesler pembeleşinceye kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Sonrasında tavadan çıkarın.

2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada yüksek ısıda ısıtıp yumurtayı tavanın içine kırın, yumurta yarı pişene kadar kızartın.

Sarısını ise kırın ve spatula ile beyaza bölün.

Yumurtayı tavanın bir tarafına alın.

Diğer tarafında pirince yer açın.

Tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekleyin ve ısındıktan sonra pirinci tavaya ekleyerek iyice karıştırın.

Doğranmış sebzeleri ekleyin ve güzelce kızartın.

Köri tozu, zerdeçal, kaju fıstığı, karidesleri de tavaya alarak kızartmaya devam edin.

Pirincin üzerine hafif soya sosu ve balık sosu ekleyin ve kızartın.

Beyaz biberle tatlandırın ve bir tutam susam yağı ekleyin.

Üzerini taze soğan ve kırmızı biber ile süsleyin.

Tüm malzemeyi oyduğunuz ananasın içerisine doldurun.

Son olarak ayırdığınız ananaslarla da süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…