GeriTavuk Yemeği Tarifleri Altın Tavuk Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Altın Tavuk Tarifi

Altın Tavuk Tarifi

Adı da tadı gibi akıllarda ve damaklarda iz bırakan altın tavuk tarifi, Gelinim Mutfakta programıyla birlikte akşam yemeği hazırlığında olan hanımlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yapımı pratik, malzemeleri kolay elde edilebilir altın tavuk tarifi nasıl yapılır merak edenler için, işte malzemeleri ve yapım aşamaları…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet tavuk kalça

Kaplamak için;

  • 1 adet krema
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz köri
  • 1 paket sade patates cipsi

Sosu için;

  • Yarım adet mor lahana
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan

Altın Tavuk Tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları iyice temizledikten sonra kaplamak için sosu hazırlayın.

Bir kapta kremayı, baharatları ve katıp harmanlayın.

Son olarak patates cipsini de ufalayıp, bu karışımla tavukları kaplayın.

Kaplanmış tavukları tavada kızartın.

Sosu için; soğanı ve biberler, doğrayıp tavada kızmış zeytin yağın içinde iyice kavurun.

Ocaktan alın ve mayonezi, mor lahanayı, elma sirkesi, sarımsağı ekleyerek karıştırın.

Kızarmış tavukların yanına ya da altına sos olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…