GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik tarifi

Alinazik tarifi

Patlıcan ve etin enfes buluşması Alinazik, mutfağımızın geleneksel lezzetlerinden. Saray mutfağından günümüze uzanan Alinazik üzerindeki tereyağı sosla ayrı güzel oluyor. Ayrıca kıyma yerine doğranmış et de tercih edebilirsiniz. Peki alinazik nasıl yapılır? Sofrasında bu lezzete yer vermek isteyenle için Alinazik tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2-3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

 Üzeri için:

  • Tereyağı veya sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Alinazik tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patlıcanları közleyip soyun.

Daha sonra soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın ve geniş bir tavada soteleyin.

Ardından kıymayı ilave edin.

Kıyma pişince küp şeklinde doğradığınız domatesi ekleyin.

Tuz ve baharatları da atıp, domatesler yumuşak hale gelene kadar pişirin.

Közlediğiniz patlıcanları ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir kaseye alın.

Üzerine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.

Son olarak da bir tavada kırmızı biberli sosu hazırlayın.

Bunun için biberleri incecik doğrayın ve tereyağında pul biber ile kavurun.

Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın.

Kıymalı harcı da üzerine yayın.

Sosu da kıymalı harcın üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun...