GeriEt Yemeği Tarifleri Ali Nazik Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Tarifi

Türk kültüründe önemli bir yeri olan Alinazik, yapımı biraz zor olsa da tadı özel bir lezzet. Hatay, Antep usulü kıymalı ve kuşbaşı etten hazırlanabilen Ali Nazik kebabı tek seferde harika bir menü olabilir. İşte Ali Nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 500 gram kuzu eti
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • Tereyağı

Sos için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Pul biber

Ali Nazik Tarifi Nasıl yapılır?

Alinazik için öncelikle eti satırla incecik hale getirin.

Ardından kırmızı biberi blenderda inceltin.

Et ve kırmızı biberi bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve pul biberini de ekleyip güzelce yoğurun.

Et karışımını biraz dinlendirdikten sonra tıpkı kebap yapıyor gibi şişe serin.

Et dinlenirken patlıcanını hazırlayın.

İlk olarak patlıcanları közleyin. Ardında kabuklarını soyun.

Bir tavada tereyağı eritin ve patlıcanları da ekleyin.

Ardından sarımsaklı yoğurt hazırlayın.

Yoğurt ve patlıcanı karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

Daha sonra hazırladığınız etleri varsa mangalda ya da ocakta pişirin.

Pişen etleri de parçalara bölüp patlıcanlı karışımın üzerine koyun.

Son olarak da bir tavada kırmızı biberli sosu hazırlayın. Bunun için biberleri incecik doğrayın ve tereyağında pul biber ile kavurun.

Sosu da etlerin üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun.