GeriYemek Kültürü Alaçatı Ot Festivali 4 Nisan'da başlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alaçatı Ot Festivali 4 Nisan'da başlıyor

Alaçatı Ot Festivali 4 Nisan'da başlıyor

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali, 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alaçatı Ot Festivali'ne, bu yıl da Türkiye'nin her yerinden, yüz binlerce ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

10. Alaçatı Ot Festivali'nde bu yılın teması "pazı" olarak belirlenirken, pazı otuyla yapılan yiyecekler, yöresel yiyeceklerin satıldığı stantlarda öne çıkacak. Ayrıca festival boyunca düzenlenecek olan yemek atölyelerinde de pazı otu ile çeşitli yemekler yapılacak.

FESTİVALİN İLK GÜNÜ ALAÇATI BİTKİLERİ TANITILACAK

10. Alaçatı Ot Festivali için hazırlanan programa göre; 4 Nisan Perşembe günü, saat 13.30'da, Asma Yaprağı Bahçe'de düzenlenecek olan yemek atölyesinin ardından, saat 15.00'te, Alaçatı Bitkileri Uygulama Bahçesi'nde, Ziraat Mühendisi Sinem Büyüksomalı Tetik tarafından Alaçatı bitkileri hakkında bilgi verilecek. Festivalin ilk günü, Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, Şef Gökçen Adar'ın pazı otuyla yapacağı yemek performansı ile sona erecek.

Festivalin ikinci gün etkinlikleri, Prof. Dr. Eren Akçiçek'in, "Zeytinyağı ve Sağlığımız" konulu söyleşisi ile başlayacak. Festivalin en önemli etkinliği olan ve görsel şölene dönüşen Festival Korteji ise, saat 13.00'te başlayacak. İzdihama yol açan Festival Korteji'nin bu yıl da çok renkli geçmesi bekleniyor.

İkinci gün etkinlikleri, Alaçatı Çarşı Meydanı'ndaki, Selçuk Erdem, Tuna Kiremitçi ve Ali Lidar söyleşisi ile devam edecek. Söyleşinin ardından, Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, Şef Aydın Demir ve Şef Özlem Mekik tarafından gerçekleştirilecek "Şefler Meydanı" yemek performansı ile ikinci gün etkinlikleri sona erecek.

Alaçatı Ot Festivali 4 Nisanda başlıyor

YENİ TÜRKÜ KONSERİ, ALAÇATI AMFİ TİYATRO'DA

Festivalin en kalabalık günü olması beklenen 6 Nisan Cumartesi günü ise etkinlikler, Sakız Ağacı Koleksiyon Bahçesi ziyareti ve sakız fidanı dikimi ile başlayacak. Gün boyu devam edecek çeşitli söyleşilerin ardından, Şef Ali Dövenci ve Şef Umut Karakuş'un "Şefler Meydanı" yemek performansı ile devam edecek olan etkinlikler, Cenk Bosnalı ve Yeni Türkü konserleri ile son bulacak.

FESTİVAL, YARIŞMAYLA SONA ERECEK

Festivalin son günü olan 7 Nisan Pazar günü ise, "en fazla ot çeşidi toplama" ve "en güzel ot yemeği" yarışmaları gerçekleştirilecek. Ödül töreni ile 10. Alaçatı Ot Festivali sona erecek.

SERGİLER FESTİVAL BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK

Alaçatı Ot Festivali'nde, çeşitli yenebilir Alaçatı otlarının satıldığı stantlar, Alaçatı otları ile yapılan yöresel yemeklerin satıldığı stantlar ve çeşitli el ürünlerinin satıldığı stantlar, festival boyunca açık olacak.

Alaçatı Ot Festivali 4 Nisanda başlıyor

False