GeriHamur İşi Tarifleri Akıtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akıtma tarifi

Akıtma tarifi

Son yıllarda krepler pancake’ler çok moda oldu ama bu lezzetin bizim mutfağımıza ait atası akıtmayı da unutmamak gerek. Temel olarak yumurta, süt ve unla yapılan akıtmayı sabah kahvaltılarında ya da 5 çaylarında zevkle tüketebileceğiniz gibi içine et vb. malzemeler koyup ana yemeklere de uygun hale getirebilirsiniz. İşte akıtma tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Akıtma tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın.

Un ve tuzunu ilave edip çırpmaya devam edin. Akışkan bir hamur elde edeceksiniz.

Yapışmaz tavayı iyice ısıtın. Hamurdan kepçeyle alarak tavaya dökün.

Altı pişip üstü göz göz olan akıtmayı ters çevirin.

Diğer yüzü de kızarınca tavadan alın. Soğutmadan servis yapın.