GeriHamur İşi Tarifleri Akhisar simit ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akhisar simit ekmeği tarifi

Akhisar simit ekmeği tarifi

Son dönemin favori ekmeği ekşi mayalı ekmekler ama nohut mayalı ekmeğin lezzeti de bir başka olur. Üstelik mayayı hazırlamak da çok kolaydır. Manisa’nın Akhisar ilçesine ait bu ekmek tarifi de nohut mayasıyla yapılıyor. Siz de denemek isterseniz işte malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Akhisar simit ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

Nohudu havanda ince dövün ancak un kıvamına getirmeyin.

Bir kaseye dövdüğünüz nohutları alın.

Ilık su ve biraz un ekleyin ve karıştırın.

Üzerini örtüp ılık bir yerde 10-12 saat kadar bekleterek mayalandırın.

Mayalandıktan sonra un, tuz ve su ilave edip bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğurun.

Hamuru yeniden ılık bir yerde mayalandırın.

Tepsiye alıp fırına koymadan önce üzerine yumurta sarısı sürün.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp kabarana kadar pişirin. Afiyet olsun…