GeriMeze Tarifleri Ajvar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ajvar tarifi

Ajvar tarifi

Balkan ülkelerinde çok popüler olan ve genelde evde yapılan bu tarif sizlerle...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram patlıcan
  • 250-300 gram kırmızı etli biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2-3 adet domates
  • Acı biber
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Ajvar tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızın ızgarasını açın. Fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kağıdı serin. Biber ve patlıcanları dizerek közleyin.

Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin ya da ince ince doğrayın.

Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun ve dilimleyin.

Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dakika kadar hafif ateşte soteleyin.

İstediğiniz baharatları ekleyerek blender'dan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp, üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökün.