GeriSos Tarifleri Ajvar (Patlıcanlı sos) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ajvar (Patlıcanlı sos) tarifi

Ajvar (Patlıcanlı sos) tarifi

Ayvar diye de bilinen ajvar sos, kahvaltılarda ya da meze olarak tüketilebilen bir lezzet. Ekmeğin üzerine sürüldüğünde enfes kanepeler yapmanıza yardımcı olacak olan ajvar sosu şimdi yapıp kış ayları için saklayabilirsiniz. Patlıcan, kırmızı biber ve domatesin en güzel beraberliği ajvar sosun yapılışı aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Ajvar (Patlıcanlı sos) tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun.

Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp ve sıvı yağda kavurun.

Domatesleri blender’dan geçirip soğanlara ekleyin.

Domateslerin suyunu çekmesine yakın, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayıp domatesin üzerine ilave edin.

Suyunu çekince ocaktan alın ve robottan geçirin.

Kavanoza koyduğunuz patlıcan sosunu 1 hafta içinde tüketecekseniz üzerine zeytinyağı dökün.

Eğer sosu kış için yapıyorsanız robottan geçirdikten sonra kışlık domates yapar gibi ocağa alın pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra kavanozlara koyun ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin.

Soğuyuncaya kadar bekletin.