GeriPilav Tarifleri Ahtapotlu pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ahtapotlu pilav tarifi

Ahtapotlu pilav tarifi
Abone Olgoogle-news

Denizin olduğu yerde her tür deniz ürünü de yemeklerde sık sık kullanılır. Ülkemizin zengin mutfaklarından Muğla da deniz ürünleriyle adından bahsettiriyor. Muğla mutfağından misafirlerinizi büyüleyecek bir tarifle sizlerleyiz. Ahtapotlu pilavla yiyenleri şaşırtacak ve büyüleyeceksiniz. Salatalarda da kullanılan ahtapot, pilava çok yakışacak. Peki ahtapotlu pilav nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ahtapot 
  • 500 gram pirinç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Karabiber 
  • Zeytinyağı 
  • Su 

Ahtapotlu pilav tarifi Nasıl yapılır?

  • Pilavın pirincini birkaç saat önceden ıslatın.
  • Ahtapotu ocağa alın ve sıcak suda pişene kadar haşlayın.
  • Ahtapotu haşlandıktan sonra doğrayın.
  • Daha sonra soğanları da incecik doğrayın.
  • Ocağa aldığınız bir tencerede yağı kızdırın.
  • Kızdırılan yağda önce soğan sonra da ahtapot ve pirinci kavurun.
  • Üzerine, ahtapotun haşlama suyundan ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tuz eklenmesine gerek yoktur.
  • Pilavınız 15-20 dakika içinde hazır. 
  • Servis esnasında üzerine karabiber serpin.
  • Afiyet olsun.
Somonlu Pilav | Lezizz