Ahi poke tarifi (Poke bowl yapımı)

Ahi poke tarifi, taze ahi ton balığı küplerinin soya sosu, susam yağı ve yeşil soğanla harmanlanarak pişirildiği, ferahlatıcı bir Hawaii salatasıdır. Adı, Hawaii dilindeki "dilimlemek veya kesmek" kelimesinden gelir. Ahi poke bowl şeklinde pirinç, sebze ve acı sos gibi diğer malzemelerle birlikte sunuma hazırlanır. İşte, Asya mutfağından ahi poke tarifi ve bowl yapımı...

Ahi poke tarifi (Poke bowl yapımı)
Ahi poke tarifi (Poke bowl yapımı)
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 250 gram taze ahi ton balığı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi veya lime suyu
  • Yarım küçük soğan
  • 1 adet avokado
  • 1 tatlı kaşığı susam tohumu
  • 1 adet taze kırmızı biber
  • 1 dal taze soğan

 

Nasıl Yapılır
  1. Malzemelerin hazırlanması
    Ahi ton balığını küp küp doğrayıp derin bir kaseye alın.
  2. Sosun hazırlanışı
    Üzerine susam yağı, soya sosu, pirinç sirkesi ve bal ekleyin. İnce doğranmış soğan, kırmızı biber ve taze soğanı ilave edin.
  3. Karışımın son aşaması
    Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın. Bu esnada balığın dokusunun bozulmaması önemlidir. Son olarak avokado ve susam tohumlarını serpiştirin.
  4. Servisi
    Ahi poke tarifini pirinç, roka üzerine yerleştirip servis edin.
  5. Afiyet olsun...
Kapat