Ağrı usulü kaymaklı mıhlama (kuymak) tarifi

Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

Ağrı usulü kaymaklı mıhlama (kuymak) tarifi
Ağrı usulü kaymaklı mıhlama (kuymak) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 200 gram kaymak
  • 4 yemek kaşığı mısır unu ya da un
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Kaymağın eritilmesi
    Kaymağı bir tavaya koyup ısıtarak eritin.
  2. Unun eklenmesi
    Mısır unu veya buğday ununu ekleyip sürekli karıştırın. Biraz su ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Pişirme
    Kaymağın yağı çıkana kadar karıştırarak pişirmeyi sürdürün.
  4. Servis önerisi
    Yağı çıkınca servise hazır demektir. Soğutmadan ve sertleşmeden servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ126 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ10 g
PROTEİN2 g