GeriMeze Tarifleri Afili kabak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Afili kabak tarifi

Afili kabak tarifi
Hafif ve pratik bu lezzeti yaz bitmeden bolca yapmalısınız.

Hafif ve pratik bu lezzeti yaz bitmeden bolca yapmalısınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Afili kabak tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları mümkünse kabuklarını soymadan uzunlamasına, bir kabaktan 4 şerit çıkacak şekilde kesin. Üzerlerine tuz serpip fırçayla çok az yağ sürdükten sonra tavada arkalı önlü olarak ızgara edin.

Dereotu ve közlenmiş biberleri ince ince doğrayarak lor peynirli bir iç malzemesi elde edin. Izgara edilmiş kabak şeritleri arasına bu içten koyarak rulo şeklinde sarın. Dereotu ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.