GeriMutfak Tüyoları Adalı mantı tarifi: Gelinim Mutfakta adalı mantı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adalı mantı tarifi: Gelinim Mutfakta adalı mantı nasıl yapılır?

Adalı mantı tarifi: Gelinim Mutfakta adalı mantı nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta adalı mantı tarifi ile izleyicilerin ilgisini çekiyor. Adı daha önce duyulmayan adalı mantı nasıl yapılır merak edenler için, Gelinim Mutfakta adalı mantı tarifi hemen aşağıda...

Hafta içi en çok izlenen gündüz kuşağı programları arasında yer alan Gelinim Mutfakta çeşitli tariflerle gündeme gelmeye devam ediyor. Bugün Gelinim Mutfakta adalı mantı tarifi gelinlere ve izleyicilere keyifli bir lezzet sunuyor. Peki, adalı mantı nasıl yapılır? İşte GElinim Mutfakta adalı mantı tarifi ve malzemeleri...

ADALI MANTI TARİFİ

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gram lor peyniri
  • 50 gram İzmir tulum peyniri

Üzeri için;

  • 1 paket mantar
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 25 gram ada çayı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • Pul biber
  • Çiçek yağı

ADALI MANTI NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak yapışmayan bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın.

Diğer yandan iç harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için; bir kasede peynirleri karıştırın ve kenara alın.

Üzeri için mantarları temizledikten sonra dilimleyin ve tavada yağda soteleyin.

Suyunu bıraktıktan sonra ada çayı ve tuzu serpiştirip pişirmeye bırakın.

Dinlenen hamuru unlu tezgahta merdane yardımıyla açın.

Kare şeklinde kestikten sonra mantıların içine peynir karışımını yerleştirip hamurları kapatın.

Mantı hamurlarını kaynayan suda pişirin ve süzdükten sonra servis tabaklarına alın.

Üzerine mantarlı sosu dökün.

En üste de pul biberi yağda biraz pişirdikten sonra hazırladığınız sosu gezdirin.

Afiyet olsun...

False