GeriTavuk Yemeği Tarifleri Acılı tavuk bonfile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı tavuk bonfile tarifi

Acılı tavuk bonfile tarifi

Ekranların ilgiyle takip edilen programı Gelinim Mutfakta’da yeni haftanın menüsünde gelinler acılı tavuk bonfile için yarışıyor. Akşam yemeği için alternatif bir menü olan lezzetli tavuk yemeklerinden acılı tavuk bonfileyi lezzetli bir pilavla tamamlayabilirsiniz. İşte acılı tavuk bonfile tarifi ve yapım aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram tavuk bonfile
  • 3 yemek kaşığı soğan suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Kekik
  • 3 diş sarımsak

Acılı tavuk bonfile tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini kuş başı doğrayın.

Tereyağı ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayın

Tereyağını tencerede eritin.

Ardından soslu tavuk göğsünü ve sarımsakları koyup kavurun.

Soğan suyuyla birlikte sütü de ekleyip pişirin.

En son baharatlarını ekleyip tavuklar suyunu çekene kadar pişirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun…