GeriBörek Tarifleri Açık kabak böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Açık kabak böreği tarifi

Açık kabak böreği tarifi

Nefis kabak böreği çay sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak. İşte tarifi!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet taze soğan
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz

Açık kabak böreği tarifi Nasıl yapılır?

Kabakların kabuklarını bıçakla hafifçe kazıyın. Daha sonra yıkayın ve rendeleyin. Yeşillikleri ve taze soğanı yıkayıp kıyın.

Sıvı yağın bir kısmıyla 30 santimetrelik bir kare fırın tepsisini yağlayın. Ayıklayıp rendelediğiniz kabağı, maydanoz, dereotu, soğan, un, yumurta, karabiber ve tuzla beraber iyice karıştırdıktan sonra yağın kalanını harcın içine dökün. Kabaklı karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın.

Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.