GeriPilav Tarifleri Acem pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acem pilavı tarifi

Acem pilavı tarifi

Acem pilavı, et, havuç ve kuru yemişlerle lezzetlenen nefis bir tarif. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değer. Dilerseniz pilavınızı hazırlarken et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, acem pilavı tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı çiğ badem
  • Yarım su bardağı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Acem pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri sıcak suya koyup bekletin ve süzün.

Diğer taraftan da etleri tencereye alıp kavurun.

Etler hafif renk alınca üzerine az miktarda geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Etler pişince tereyağı ve tuzu da ilave edip güzelce kavurun.

Soğanı ince ince doğrayın ve havucu da rendeleyin. Daha sonra ayrı bir tencerede zeytinyağında kavurun.

Ardından pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin.

Pirinçler suyunu çekince demlenmeye bırakın.

Pilav dinlendikten sonra servis tabağına alın ve üzerine de eti ekleyin.

Pilavınızı yağda kavrulmuş badem ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...