GeriMutfak Tüyoları Acem pilavı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla acem pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acem pilavı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla acem pilavı tarifi

Acem pilavı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla acem pilavı tarifi

Acem pilavı, Kahramanmaraş mutfağından enfes bir lezzet. Pirinç, et ve kuru yemişlerin muhteşem uyumunu çok seveceksiniz. Biraz uğraştırsa da yapılışı oldukça kolay. Sofranızda bu nefis tarife mutlaka yer vermelisiniz. Peki acem pilavı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla acem pilavı tarifi...

Acem pilavı, et, havuç ve kuru yemişlerle lezzetlenen nefis bir alternatif. Kahramanmaraş mutfağına ait olan bu yemeği hazırlarken pirincin erimemesine dikkat edin. Ayrıca dilerseniz tavuk veya et suyu ile de pişirebilirsiniz. Siz de acem pilavını denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Afiyet olsun...

MALZEMELER:

500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 yemek kaşığı çiğ badem
Yarım su bardağı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Pirinçleri sıcak suya koyup bekletin ve süzün. Diğer taraftan da etleri tencereye alıp kavurun. Etler hafif renk alınca üzerine az miktarda geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Etler pişince tereyağı ve tuzu da ilave edip güzelce kavurun.

Soğanı ince ince doğrayın ve havucu da rendeleyin. Daha sonra ayrı bir tencerede zeytinyağında kavurun. Ardından pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin. Pirinçler suyunu çekince demlenmeye bırakın. Pilav dinlendikten sonra servis tabağına alın ve üzerine de eti ekleyin. Pilavınızı yağda kavrulmuş badem ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.

 

False